torsdag 21 oktober 2010

Uppfarten

Uppfarten. Infarten. Parkeringen. Var ett av våra första projekt. Och tyngsta. Det tog dock int mer än två dagar för mig och mamma att åstakomma underverket. När skrotnisse varit här med grävmaskinen och röjjt upp såg det ut såhär. Katastrof! Anledningen till att vi skulle göra om från början var att vägen, stigen, upp till huset var väldigt smal. Det var svårt att överhuvudtaget ha en bil ståendes där. Inte jätteofta men int heller sällan har vi främmande i stugis så tanken att ha en större och mer välkomnande infart kändes viktig. När vi bestämt var uteköket med diskho och kran skulle stå röjde skrotnisse upp sten och mark för att lägga ner vattenslangen.
Vi diskuterade länge och väl hur det färdiga resultatet önskades bli. Både snyggt och funktionellt och gärna med återanvänt material. Stugis ligger på en stenås, så sten, finns i mängder. Stora, små, runda, röda, vita, vassa, lena. Här har vi iallafall kommit på en plan. En vision. Vi mätte ut vinklar och linjer.


Jobbade och slet.

Åkte och hämta singlar.

Och såhär blev det.

Jämn och fin mark. Tillräkligt med utrymme för att parkera två bilar bredvid varandra. En fin stenmur med stenar som vi hittat i marken och på tomten. I vår ska det läggas på jord och sås gräs på "hyllan".

Vi är otroligt nöjda med resultatet!
Förrådet i bakgrunden är ett minne blott. Det ser väldigt litet ut jämfört med nu.
Kram Diana

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar